Foto: Robert Gustavsson/SVT

Nu drar de tillbaka sina uppsägningar

Uppdaterad
Publicerad

Nu har deltidsbrandmännen i Arboga och Kungsör dragit tillbaka sina uppsägningar. En dialog har startat med arbetsgivaren – brandmännen hoppas att den ska fortsätta, och ge positivt resultat

– Nu när vi bjuder till så hoppas vi att det ger något tillbaka. Att strida är inget självändamål för oss, vi vill ha en positiv dialog och komma fram till en lösning, säger deltidsbrandmannnen Malin Andersson i Arboga.

Foto: Robert Gustavsson/SVT
Uppror bland deltidsbrandmän

I januari kunde SVT Nyheter Västmanland berätta om att deltidsbrandmännen i Arboga och Kungsör varslade om uppsägning. Men arbetsgivaren Västra mälardalens kommunalförbund ansåg att detta var en otillåten stridsåtgärd – och nu dras varslen tillbaka.

– Vi ser positivt på att vi ska kunna hitta en lokal lösning men det vore bättre att hitta en central lösning på avtalet istället för 290 stycken lokala varianter, säger Malin Andersson.

Deltidsbrandmännen i Arboga och Kungsör drar tillbaka sina uppsägningar. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Uppror bland deltidsbrandmän

Mer i ämnet