De valdeltagare vi har pratat med röstade alla emot en avveckling av flygplatsen. – En stad som Västerås behöver en flygplats, säger västeråsaren Inger Borgström. Foto: Silvia Anna Westin/SVT

Nu har västeråsarna fått säga sitt om Västerås flygplats framtid

Uppdaterad
Publicerad

Söndagen 21 mars hålls folkomröstningen om Västerås flygplats. SVT Nyheter Västmanland var på plats i vallokalen i stadshuset för att ta pulsen på valet.

När vi är på plats i vallokalen på förmiddagen är det relativt lugnt. Inga köbildningar men ändå så anländer valdeltagarna regelbundet.

– Det är fint väder ute, så jag tror säkert att fler kommer att komma hit under eftermiddagen, säger Markus Holmberg som är en av röstmottagarna i stadshuset.

Framtiden för Västerås flygplats

Vi har pratat med några av västeråsarna som var i stadshuset för att rösta under söndagsförmiddagen och de vi har träffat vill ha flygplatsen kvar.

– En sådan stor stad som Västerås behöver en flygplats, säger Inger Borgström.

Någonting som även Lars Lundevall håller med om.

– Jag ska rösta emot en avveckling av flygplatsen. Den kommer att vara viktig även i framtiden, säger han.

Vallokalerna stänger 20:00 på söndagen. Ett preliminärt resultat väntas senare under kvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Framtiden för Västerås flygplats

Mer i ämnet