Foto: Robert Gustavsson / SVT

Nu sätts spaden i marken för batterifabriken i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen håller Northvolt en pressträff för att presentera detaljer kring demofabriken i Västerås och vad som händer framöver.

I Västerås kommer det byggas en så kallad demofabrik som ska vara en miniatyr för hur den stora i Skellefteå kommer vara. I demofabriken, som enligt Northvolt kan generera hundratals jobb, kommer också företagets forsknings- och utvecklingscenter ligga.

Den stora batterifabriken i Skellefteå beräknas kosta totalt 40 miljarder kronor att bygga och demofabriken i Västerås en miljard. Demonstrationsanläggningen kommer att ligga på Finnslätten och kommer vara drygt 19 000 kvadratmeter.

Batterifabriken Northvolt

Företagets planer är att testanläggningen i Västerås ska vara klar 2019 och den stora fabriken för batteriproduktion ska vara helt klar i Skellefteå 2023.

Foto: Robert Gustavsson / SVT
Foto: Robert Gustavsson / SVT
Foto: Robert Gustavsson / SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Batterifabriken Northvolt

Mer i ämnet