Foto: TT/SVT

Slut på gratisåkandet vid Rocklunda

Uppdaterad
Publicerad

Från och med årsskiftet kommer Västerås stad att ta ut en avgift av den som vill nyttja konstsnöspåret vid Rocklunda.

Den som har betalt säsongsavgiften – 600 kronor för vuxna och 400 kronor för pensionärer – får en knapp att fästa på jackan. Det går även att köpa dagkort. Med vissa mellanrum kommer kommunen att genomföra spårkontroller.

– Anledningen är ju att det är en större kostnad att anlägga konstsnö. Vi hoppas att vi får in viss täckning för det. Blir det pengar över finns förutsättningar att lägga ner mer arbete på anläggningen, säger Karin Spets, friluftsstrateg på Västerås stad.

Ungdomar åker gratis

För personer som är yngre än 21 år kommer det även i fortsättningen att vara gratis att nyttja konstsnöspåret. Andra som vill fortsätta åka gratis hänvisas till kommunens övriga skidspår med natursnö.

– Du kan bada utan att betala också, om du badar i Mälaren. I simhallen kostar det. Från Skidförbundet har man varit positiva till det här, eftersom det visar att längdskidor är en idrott som också behöver bra anläggningar, säger Karin Spets.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.