Nu ska idrotten i Västerås få flera miljoner i coronastöd

Uppdaterad
Publicerad

Pandemin slår hårt mot verksamheter inom flertalet idrotter och många föreningar kämpar för att överleva. Nu ska kommunen därför stödja idrotten i länet med fem miljoner kronor.

Under ett extrainsatt kommunstyrelsesammanträde på tisdagsmorgonen fattades beslut om att fem miljoner kronor tilldelas nämnden för idrott, fritid och förebyggande från kommunstyrelsens reserv, så att nämnden kan ge ett tillfälligt bidrag till idrottsföreningar som drabbats av pandemin. 

– Särskilt med tanke på den påfrestning isolering och fysiskt avstånd innebär, så behöver vi göra vad vi kan för att idrottsföreningarna finns kvar när vi kan släppa på restriktionerna, säger Vicki Skure-Eriksson (C) som är ordförande i nämnden för idrott, fritid och förebyggande i ett pressmeddelande. 

Pengarna ska bli ett komplement till det statliga coronastödet och hur pengarna ska fördelas ska nämnden nu ta ställning till. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.