Anders Teljebäck (S), kommunalråd, och Hans Stergel (C), ordförande i nämnden för idrott och friluftsliv, på platsen för Nya Lögarängsbadet. Foto: SVT/Daniel Hedström

Nu startar bygget av Nya Lögarängsbadet

Uppdaterad
Publicerad

Idag är det officiell byggstart för Nya Lögarängsbadet i Västerås som ska stå klart i början av 2019. – Det har varit mycket ritande och räknande, och det är skönt att var igång, säger Hans Stergel (C).

Efter flera års planering startar idag byggandet av Nya Lögarängsbadet i Västerås.

– Det har varit mycket ritande och räknande och tyckande, och det känns jätteskönt att vara igång nu, säger Hans Stergel (C), ordförande i nämnden för idrott och friluftsliv.

”Stort steg för Västerås”

Hans Stergel (C) ordförande i nämnden för idrott och friluftsliv i Västerås. Foto: SVT/Daniel Hedström

Han menar att det nya badhuset kommer att göra mycket för kommunens invånare.

– Det är ett stort steg för Västerås som mälarstad och idrottsstad. Det anrika Västerås simsällskap är glada över projektet. Och så är det ju si och så med simkunnigheten, framförallt bland nyanlända, och då betyder simhallen mycket, säger Hans Stergel.

”Bra kostnadskontroll”

Han är också nöjd med de ekonomiska aspekterna av byggnadsprojektet.

– Man tittar ju alltid med skräck på siffrorna innan man kommer igång. Men som det ser ut nu kommer det kosta ungefär 395 miljoner kronor och vi har en budget på 415 miljoner, så vi har bra kostnadskontroll.

Nya Lögarängsbadet ska stå klart under det första kvartalet 2019. Det nya badet kommer ha flera bassänger, gym och föreningslokaler, och handikappanpassning har varit en central fråga i planeringen.

Tills bygget är klart kommer det nuvarande badet vara öppet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.