Fyra till sjukhus efter olycka på E18 med lastbil och personbil

Uppdaterad
Publicerad

En ny trafikolycka skedde efter 13-tiden på E18 utanför Köping. Det är i nuläget oklart hur olyckan har gått till. Fyra personer ska ha lastats i ambulans med oklart skadeläge enligt polisen.

– Det var fyra personer i en bil. Kvinnan i bilen är höggravid och klagade på smärtor i buken och en flicka som var i 5-års ålder som klagade på ryggsmärtor, säger Linda Wideberg presstalesperson på polisen.

Lastbilschauffören som enligt polisen verkade vara oskadd fick sedan böter för att ej ha anpassat avstånd till framförvarande fordon.

Tappat hjul

Tidigare på söndagsförmiddagen blev en bil påkörd bakifrån efter det att han stannat för att en lastbil tappat ett hjul på E18 i höjd med Munktorp. Totalt fem bilar var inblandade i kökrocken. En av förarna, en man i 60-årsåldern fick göra ett alkotest som visade positivt och han fick därför följa med till polisstationen för ytterligare provtagning, säger Linda Wideberg, presstalesperson på polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.