Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Pontus Stenberg

Ny skjutning i Västerås – man skadad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern har förts till sjukhus med skador efter en skottlossning i Vallby i Västerås, uppger polisen. Skadeläget är oklart.

Polisen larmas till Vallby i Västerås strax efter klockan 03 natten till lördag, med anledning av att inringare hört flera smällar.

Polisen kan konstatera att flera skott har avlossats mot en bostad i Vallby. På platsen hittas en skadad man i 25-årsåldern.

Enligt polisen ska han ha befunnit sig inne i bostaden när han besköts.

– Det ska ha varit fler personer där inne, men jag kan inte säga var i bostaden de befann sig under händelsen, säger Matilda Isaksson, RLC-befäl vid polisen.

Område spärrats av

Mannen har förts med ambulans till sjukhus. Hans skadeläge är oklart.

Enligt tidigare uppgifter fördes mannen till sjukhus med skottskador, men under morgonen visade det sig skadorna orsakats av glassplitter.

Polisen är på plats och utför utredningsarbete samt försöker lokalisera gärningspersoner. Ett område har spärrats av för teknisk undersökning.

En förundersökning gällande försök till mord har inletts och det finns ingen gripen i nuläget.

Utreder kopplingar

Bara några timmar tidigare hittades en man i 35-årsåldern skjuten i Västerås. Senare under natten uppgav polisen att han avlidit av sina skador.

Det är oklart om det finns en koppling mellan de två skjutningarna.

– Eventuella kopplingar är något vi kommer att se över.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.