Följ med in i Västerås framtida innebandyarena: 2 planer och 1200 sittplatser Foto: Metod Arkitekter

Innebandyarenan i Västerås dyrare än väntat – men tidsplanen håller

Uppdaterad
Publicerad

Den nya innebandyarenan i Västerås kommer att bli något dyrare än beräknat. Kostnaderna väntas öka med omkring 10 miljoner, men tidsplanen ser ut att hålla. Om ett år ska de första matcherna kunna spelas.

– Tidsmässigt går det enligt plan, något lite dyrare än vi hade beräknat, men ändå rätt okej, ler Vicki-Skure Eriksson, (C) ordförande i nämnden för idrott, fritid och förebyggande.

– Det här är jätteviktigt, och det är en efterlängtad arena. Innebandyn är ju en stor sport och det här kommer ju bli ett jättelyft för Västeråslagen, både idrottsligt och publikmässigt hoppas vi naturligtvis.

”Kostnader vi valt att ta”

Det är både oförutsedda utgifter och medvetna val som gjort att idrottschefen förväntar en kostnadsökning på omkring 10 procent. Från början beräknades bygget kosta 105 miljoner kronor.

– Det är också kostnader som vi valt att ta för att få en ännu bättre lösning i vissa fall, säger Stefan Brandberg, idrottschef.

– Men tittar vi till de två stora projekt som vi jobbar med nu – badhuset och innebandyarenan – där det totalt handlar om 500 miljoner kronor så kommer det tillsammans att ligga väldigt nära budget, säger han.

Nästa stora idrottssatsning i Västerås blir en ny utomhusarena för friidrotten, berättar nämndordförande Vicki Skure-Eriksson (C) och idrottschef Stefan Brandberg: – Tanken är att den ska stå klar 2021, berättar de. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.