Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Två kameror sätts upp på Folkets hus i Surahammar. Integritetskänsliga platser som kamerorna filmar kommer att maskas digitalt. Foto: TT/SVT

Nya övervakningskameror och ordningsvakter ska göra Surahammar tryggare

Uppdaterad
Publicerad

Under veckan genomförs flera trygghetsskapande åtgärder i Surahammar. Polisen monterar upp övervakningskameror på Folkets hus och ordningsvakter börjar patrullera i centrum och på torget.

– Här i centrala Surahammar så upplever man en otrygghet och det har varit ett problem ganska länge. Vi har en hög närvaro av polispatruller här men vi ser att det inte riktigt räcker. Så därför monterar vi nu övervakningskameror här, säger kommunpolisen David Birgestad.

Kommunen har också trimmat ner buskar bakom vårdcentralen som har varit ett ställe för till exempel droghandel. Ordningsvakterna som nu ska patrullera runt i centrum anlitas också av kommunen.

– Vi kommer göra den här satsningen över sommaren. Sen får man följa upp och se hur det har gått, vad det har gett för resultat och om det har blivit lugnare, säger Johanna Olofsson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.