Nya skolor och upprustat badhus på Kristiansborg i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Snart ska det byggas både skolor och nya bostäder på Kristiansborg i Västerås. Dessutom ska Kristiansborgsbadet upprustas och moderniseras.

Beslutet om att sälja badet togs vid kommunfullmäktige i torsdags. Kommunfullmäktige har godkänt ett avtal mellan Västerås stad och Hemsö.

Avtalet innebär att Hemsö köper Kristiansborgsbadet och byggrätter för skola och bostäder. Badhuset kommer att utvecklas till en modern motions- och friskvårdsanläggning med simbassäng.

‒ Vi är glada att äntligen komma i mål med en långsiktig lösning för Kristiansborg. Med den här affären så sparar kommunen pengar, samtidigt som Kristiansborgsbadet blir upprustat och badmöjligheten blir kvar. Samtidigt skapas nya bostäder i ett bra läge, och nya eftertraktade skollokaler, säger Jesper Brandberg (L), som fastighetsnämndens ordförande i ett pressmeddelande.

Badhuset byggdes år 1961. Ombyggnationen av Kristiansborgsbadet planeras att starta sommaren 2021.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.