Ny termin i ny skola i Ransta

Uppdaterad
Publicerad

I dag har skolorna dragit igång efter jullovet. I Ransta startade terminen med invigning av den nya skolan.

Den nya skolan är byggd för att ta emot 230 elever, men om behoven med tiden växer ytterligare, finns redan tankar om hur förskolan och skolan kan byggas ut

– Den gamla skolan var sliten och inte heller ändamålsenlig för modern pedagogik. Så vi byggde en ny skola och samtidigt byggde vi en ny idrottshall och det här blir ett riktigt lyft för hela Ransta och förhoppningsvis leder det till att fler kommer att bosätta sig i Ransta, säger Anders Wigelsbo (C) kommunstyrelsens ordförande i Sala.

Strid om inriktning

När det stod klart att en ny skola skulle byggas i Ransta för ett och ett halvt år sedan tyckte de flesta att det var en bra idé, men hur den skulle se ut rådde det delade meningar om.

– I dag uppfattar jag det som att alla är väldigt nöjda. Det handlar om att man bygger för en flexibel lokalanvändning med olika antal elever och olika pedagogiska former, säger Anders Wigelsbo.

Anders Wigelsbo (C) kommunstyrelsens ordförande i Sala förklarade skolan för invigd. Foto: Robert Gustavsson/SVT
I det ljudisolerade ”forumet” kommer elever från förskolan och uppåt kunna titta på inspirationsfilmer via tre skärmar samtidigt. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.