Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Akon Baker/SVT

Ökad risk för bucklor på bilen i mellandagarna

Uppdaterad
Publicerad

Det är stor risk för bucklor på bilen vid de stora shoppinghelgerna runt jul, enligt flera försäkringsbolag. Hör om västeråsarnas erfarenheter, och hur de undviker skador när de parkerar. 

Det är bråda dagar för svenska försäkringsbolag. Parkeringsskador tenderar nämligen att öka vid större shoppinghelger som jul och mellandagsreor. Det menar försäkringsbolaget Gjensidige, som har undersökt förekomsten av plåtskador över året. Även hos Länsförsäkringar Bergslagen märker man att plåtskador ökar under helgdagarna.

– Ju mer trafiktätt det är vid de stora köpcentren desto mer olyckor är det. Efter jul- och nyårshelger med mycket trafik, då vet vi att vi kommer ha en hel del kunder som har råkat ut för trafikolyckor. I år är det en väldigt komprimerad julhelg, så det kommer säkert att hända saker i trafiken, säger Bjarne Lindén på Länsförsäkringar Bergslagen.

”Förjävligt att man inte säger till” – se mer i videon ovan.

Försäkringsbolagets tips på hur du undviker bucklor

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Försäkringsbolaget tipsar om hur man undviker att få bucklor i billacken. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.