Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Region Västmanlands ekonomiska månadsrapport för februari visar på att de troligen kommer ligga på minus 450 miljoner kronor vid årets slut. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Små barn och sköra äldre är patienterna när sjukvården i Västmanland går upp i stabsläge

Uppdaterad
Publicerad

Smittspridningen ökar och patienterna består av små barn och de mest sköra äldre. För att klara det höga inflödet av patienter har Region Västmanland därför valt att gå upp i stabsläge.

– Vi kan förvänta oss att ju mer folk umgås och träffas i jul och nyår, desto mer spridning blir det, säger Lars Almroth, hälso- och sjukvårdsdirektör.

Hälso- och sjukvården är återigen satt under stor press. I måndags klockan 17.00 valde därför Region Västmanland att gå upp i stabsläge för att kunna fatta snabba beslut om nödvändiga åtgärder. 

– Spridningen av covid-19, RS och säsongsinfluensan i samhället är stor, vilket drabbar de som har svårt att klara infektioner, säger Lars Almroth, hälso- och sjukvårdsdirektör, Region Västmanland.

Coronaviruset i Västmanland

Stabsläget gäller tills vidare.

I klippet berättar hälso- och sjukvårdsdirektören om den pressade situationen inom sjukvården.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet