Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet svarar Daniel Heimer på tre frågor om ökningen av covid-19 i länet. Foto: Johan Bjernevall/SVT

Smittspridningen av covid-19 ökar i Västmanland: ”Fler inlagda på sjukhus”

Uppdaterad
Publicerad

Vintern börjar närma sig och antalet konstaterade fall av covid-19 i länet ökar. Men nu finns ett nytt uppdaterat vaccin tillgängligt.

– Vaccinet är tänkt att ges till de som är 65 år och äldre och de som tillhör vissa riskgrupper, säger Daniel Heimer, smittskyddsläkare.

Enligt den rapporten som kom i början av november känner vården till 39 bekräftade fall av covid-19, varav en person vårdas på IVA.

Vad kan vi förvänta oss framåt?

– Jag tror vi kommer se nu de närmaste veckorna eller två månaderna att de kommer ske en ökad spridning utav covid-19. Hur omfattande de blir och hur många som blir sjuka är svårt att säga.

Daniel Heimer nämner även att det fortsatt är viktigt att stanna hemma ifall man insjuknat. Både för att skydda kollegor på arbetsplatsen, men även undvika att träffa sårbara släktingar.

Hör mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.