Okänd man bröt sig in hos äldre kvinna – misshandlade henne och flydde från platsen

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som misshandlade en äldre kvinna på Bergslagsvägen i Köping är fortfarande på fri fot.

– Vi är intresserade av att komma i kontakt med personer som kan ha sett eller hört något, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Klockan 06.14 på lördagsmorgonen ringer det på dörren hos en äldre kvinna på Bergslagsvägen. En okänd man tar sig in i bostaden och irrar om något som för kvinnan är obegripligt. I samband med intrånget misshandlas kvinnan. Strax därefter lämnar mannen platsen.

– Det är ett väldigt märkligt beteende, säger Wikdahl.

Så som polisen uppfattat situationen ska mannen inte ha fått med sig något från bostaden. Kvinnan omhändertogs av ambulans men var talbar. Polisen har kunnat förhöra henne.

– Vi har säkrat spår på hennes kläder och hon har lämnat ett signalement av gärningsmannen.

Tidigare på morgonen på samma gata krossades fönstret på en bil. I nuläget finns det inget som tyder på att händelserna har med varandra att göra men polisen är intresserade av att komma i kontakt med alla som kan ha iakttagit något under morgonen.

Gärningsmannen är misstänkt för grov misshandel och hemfridsbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.