– Att vi kommer att påverkas på något sätt är rimligt att anta, säger Kauko Leppälä, en av Arbetsförmedlingens chefer i Västmanland. Foto: Rebecka Mårtensson/SVT

Oklart hur Arbetsförmedlingens storvarsel påverkar Västmanland

Uppdaterad
Publicerad

Vilka kontor i Västmanland som påverkas av Arbetsförmedlingens storvarsel är ännu oklart, men enligt chefen i Västerås är det sannolikt att verksamheter i länet drabbas.

– Det var ett tungt besked som lämnades i morse, men vi måste också vara professionella och se till att kunden inte blir drabbad, säger Kauko Leppälä, chef i Västerås.

– I vanliga fall är vi en väldigt glad arbetsplats med mycket skratt och god stämning på jobbet. Idag är det dämpat och tyst.

Finns i dag i sex kommuner i länet

Arbetsförmedlingen finns i dagsläget i sex av Västmanlands tio kommuner. Fagersta, Hallstahammar, Sala, Västerås, Köping och Arboga. Av de totalt cirka 300 anställda arbetar omkring hälften i Västerås.

Om hur myndighetens storvarsel,  på 4500 personer runtom i landet påverkar Västmanland – och vilka kontor som får finnas kvar – kommer besked senare.

– Nu sker förhandlingar på myndighetsnivå med fackliga parter. Parallellt görs också ett fördjupat analys- och konsekvensarbete, säkert mycket i dialog med vår minister och regeringen, säger Kauko Leppälä, chef på Arbetsförmedlingen i Västerås.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.