Oppositionen i Sala efter hotet om miljonvite: ”Det är allvarligt”

Uppdaterad
Publicerad

Med stor sannolikhet kommer Sala kommun tvingas betala böter på 1,1 miljoner kronor för att ha brutit mot reglerna om offentlig upphandling. Kommunen har redan ett ansträngt ekonomiskt läge så hotet om miljonvite får oppositionen att reagera.

Det hela handlar om att Sala kommun fortsatt upphandla byggtjänster för cirka 15 miljoner kronor av ett företag vars ramavtal redan löpt ut. Förklaringen till att man inte gjort en ny upphandling är att kommunen inte haft tillräckligt många upphandlare för att hinna med.

Anders Wigelsbo (C), kommunalråd i Sala.

– Det här är ju självklart inte bra, därför har vi nu vidtagit åtgärder. Vi har till och med gjort så att vi anställt en mer, så att vi har en extra upphandlare än vad vi har tjänst för, så att vi ska kunna komma ikapp, säger Anders Wigelsbo (C), kommunalråd i Sala.

Sala kommun var medvetna om att man bröt mot reglerna om offentlig upphandling – hör varför och även oppositionens kritik i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.