Hör Roger Johansson, ordförande i Norbergs jaktskytteklubb, om söndagens tragiska händelse. Foto: Privat/Audrey Erath

Ordföranden i Norbergs jaktskytteklubb efter vådaskottet: ”Jag blev alldeles kall”

Uppdaterad
Publicerad

Det är en dämpad stämning i Norbergs jaktskytteklubb efter söndagens tragiska händelse där en äldre man dödades av ett vådaskott. Tills vidare hålls skjutbanan stängd och klubben hoppas på att få mer information av polisen kring händelsen.

Enligt Roger Johansson, ordförande i Norbergs jaktskytteklubb, är det inte helt bekräftat för klubben vilka medlemmar som var inblandade i söndagens tragiska händelse. Man har från klubbens sida försökt komma i kontakt med polisen för ytterligare information, vilket man hoppas få inför ett extrainsatt styrelsemöte i veckan med anledning av händelsen.

– Vi kommer ses i veckan hela styrelsen, det känns skönt att få träffas och prata om det som har hänt, säger han.

Vådaskjutningen i Norberg

Hur ser det ut med säkerheten i klubben – vad är det som gäller?

– För att få använda banan ska man vara medlem och som medlem har man en skyldighet att informera sig om vilka regler som gäller. Sedan är det naturligtvis ett personligt ansvar att hantera sitt vapen på ett säkert sätt. Jag skulle säga att det är tämligen välinformerat om vad som gäller när man befinner sig på banan, när man ska skjuta eller när man hjälper till vid skyttet och ska markera, säger Roger Johansson.

Stängd tills vidare

Klubben är en relativt liten förening med 160 medlemmar. Roger Johansson säger att de flesta medlemmarna kommer från närområdet och att alla känner alla mer eller mindre. Tills vidare hålls skjutbanan stängd och mer information till medlemmarna kommuniceras ut via klubbens hemsida.

I klippet hör du hur Roger Johansson reagerade när han fick höra om söndagens tragiska händelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vådaskjutningen i Norberg

Mer i ämnet