Foto: svt

Oro i Fagersta efter storbråk

Uppdaterad
Publicerad

Två unga män häktades idag på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel i samband med det stora bråket i Fagersta i lördags. Idag har också polis, kommun och boende träffats och diskuterat trygghetsåtgärder.

Efter lördagens storbråk i Kolarbyn i Fagersta finns en oro bland boende i området att konflikten ska fortsätta och trappas upp.

– Det folk undrar är om det här är lugnet före stormen. Att det är något ännu större på gång, säger en person som SVT träffar på.

– Det är klart att man är orolig. Jag vet att en del vill flytta härifrån men det är inte så enkelt, säger en annan.

Ingen av dem som SVT möter i området vill ställa upp på en intervju men de beskriver känslan av att något byggts upp under en längre tid.

Polisen vill lugna oroliga

– Det är ett bråk av större karaktär men det finns ingenting i nuläget som tyder på att det skulle eskalera eller bli någonting värre, säger Anders Hedström, polisen Västmanland.

– Jag tycker inte att man ska känna sig mer otrygg idag än man gjorde tidigare.  Det är en isolerad händelse, säger Anders Hedström.

Utreder orsaken

Enligt uppgifter till SVT ska det stora bråket på lördagen ha börjat som en personkonflikt dagen innan, sedan vuxit till att omfatta fler personer ur olika grupper och gått överstyr.

Under dagen har polisen, på olika sätt jobbat för att skapa sig en bild av händelserna och ska utreda om det finns ett samband.

– Ju fler personer som är involverade ju mer utredningsarbete blir det naturligtvis också, säger Anders Hedström, polisen Västmanland.

Kommunen vidtar åtgärder

Polisen och kommunen har under dagen också träffat representanter från området och diskuterat trygghetsåtgärder.

– Vi kommer att ta kontakt med fastighetsägaren för att ha en dialog och så har vi ju också ett mobilt team som jobbar med just trygghetsskapande åtgärder i Fagersta. Det är där vi får börja, sedan får vi se, säger Anders Kilström, kommunchef Fagersta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.