Tungt beväpnad polis vid insats i Arboga – fem personer anhållna

Uppdaterad
Publicerad

Flera tungt beväpnade poliser bevakade under dagen en adress i ett bostadsområde i Arboga. Det efter flera gripanden på olika adresser i Arboga under morgonen.

Fem personer har gripits och anhållits, misstänkta för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott.

– Det är inte uteslutet att det kan bli fler misstänkta i ärendet, säger åklagare Jenny Alriksson.

Polisen gjorde husrannsaka på flera adresser i Arboga under onsdagskvällen. Fem personer är gripna och anhållna. Tre av dem är misstänkta för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott, de två andra endast för grovt narkotikabrott.

– Det är väldigt tidigt i förundersökningen, men jag kan säga att polisen jobbar väldigt intensivt med ärendet och att vi senare under dagen alternativt i morgon kommer att hålla förhör med de misstänkta tillsammans med deras respektive försvarare, säger Jenny Alriksson.

Insatsen inleddes under onsdagen

Den lokala polisen har sedan onsdagskvällen haft en pågående insats på den aktuella adressen i Arboga.

– Jag kan inte gå in på några exakta detaljer, men det misstänks att dessa personer ingår i ett större kriminellt nätverk, säger Jonas Eronen, polisens presstalesperson.

Polisens yttre befäl säger att det inte ska vara någon fara för allmänheten. Tekniker är på plats och har varit delaktiga i flera husrannsakningar som polisen gjort.

– Polisen är mitt uppe i ett intensivt utredningsskede nu, säger Jonas Eronen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.