Par utsattes för rånförsök i sin bostad

Uppdaterad
Publicerad

Ett par i trettioårsåldern blev överfallna i sin egen bostad under måndagskvällen.

– En sådan slags händelse är inte helt vanlig, säger polisen.

Händelsen inträffade strax efter halv tiotiden under måndagskvällen.

Ett par, en kvinna i 30-årsåldern och en man i 35-årsåldern, blev överfallna i sitt eget hem på Södra Allégatan i centrala Västerås.

Rånarna, två maskerade män, varav den ena beväpnad med en kniv, ringde vid parets dörr. När paret öppnade ryckte de två maskerade rånarna upp dörren och försökte att ta sig in i bostaden.

Paret gjorde motstånd och deras skrik hördes av grannar som larmade polisen. Rånarna, som avbröt sitt rånförsök när de insåg att de inte kunde komma in på grund av de bonendes motstånd, var helt okända personer för paret.

När polisen kom till platsen hade rånarna lyckats fly och trots att polisen letade med flera enheter så kunde ingen gripas i nuläget.

– De två gärningsmännen var helt okända för paret. En händelse som denna är inte helt vanlig, säger Pelle Nellberg som är presstalesman hos polisen.

Ett av rånförsöksoffren fick vård på akuten efter händelsen, men båda två mår efter omståndigheterna bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.