Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Partikamraterna Olle Thorell och Chris Marlowe sörjer Surahammars kommunalråd Johanna Skottman. Hör hur de beskriver henne i klippet. Foto: Jenny Berggren/SVT

Partikollegorna sörjer Johanna Skottman: ”Hon strålade av positiv energi”

Publicerad

Inom Socialdemokraterna i Surahammar påbörjas nu arbetet med att utse Johanna Skottmans efterträdare. Ett tungt men nödvändigt arbete för ett parti i sorg. Saknaden är stor, berättar partikollegan Leif Carlberg.
– Just nu är det bara som ett stort, stort tomrum. Jag hade stor respekt för henne som människa – verkligen.

Reaktionerna och de kärleksfulla hälsningarna har varit många, bland annat i sociala medier, efter beskedet om kommunalrådet Johanna Skottmans bortgång.

De kommer från politikerkollegor – inom det egna partiet lokalt och i länet, men även över partigränserna – från distriktet i Örebro där hon varit ombudsman och från invånare i Surahammar.

– Johanna kom med väldigt mycket idéer om vad vi borde jobba med och hur vi borde göra och det gjorde hon in i det sista, säger Leif Carlberg tidigare vice ordförande i kommunstyrelsen och nu tf kommunalråd.

– Jag minns henne som en pålitlig person, hygglig, som när hon sa någonting så menade hon det också.

I slutet av nästa vecka ordnas en minnesstund. Det arbetas nu fram en modell som kan fungera trots rådande pandemi, meddelar Socialdemokraterna i Surahammar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer