Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi försöker åka på en resa varje år, det har vi gjort de senaste 13 åren”, säger golfentusiasten Jan Gurås i Frösåker utanför Västerås. Hör hur det gick när golfresan till Turkiet ställdes i samband med Deturs konkurs. Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Detur gick i konkurs – Jan fick pengarna återbetalda efter inställd golfresa

Publicerad

När Jan Gurås och hans golfkompisar fick reda på att golfresan till Turkiet ställts in på grund av att resebolaget Detur gått i konkurs, utbröt ett stort missnöje. Dels om de skulle komma iväg på någon golfresa det året och dels vad som skulle hända med de pengar de redan betalt in.

– Jag sa det att ”jag skiter i det här, jag orkar inte nu”, säger västeråsaren Jan Gurås.

Gruppen om elva personer hade redan betalt in handpenning på totalt 27 500 kronor och levde sen i ovisshet om det skulle få se sina pengar igen. Kammarkollegiet handlägger ärendena och de har fått in över 13 200 ansökningar om att få tillbaka inbetalade pengar från Detur. Kollegiet gör individuella prövningar.

För Jan Gurås och hans kompisar gick det bra, de har nu fått pengarna återbetalade. En del av gruppen bokade också in en ny resa med ett annat resebolag.

Kaoset kring Detur

Kommer ni tänka mer på vem ni åker med i framtiden på grund av det som hänt?

– Vi tar ju in offerter på olika resebolag och kollar, vi har redan bokat in en resa till i december, då åker vi till Portugal, säger Jan Gurås.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kaoset kring Detur

Mer i ämnet