Polisen spärrade av ett stort område i centrala Västerås efter att en ung man skottskadades på måndagskvällen. Foto: Karl David Englund/SVT

Ung man skjuten i centrala Västerås

Uppdaterad
Publicerad

En ung man blev skjuten i centrala Västerås på måndagskvällen. Han fördes till sjukhus med livshotande skador, men efter operation under natten så är hans tillstånd stabilt enligt polisen.

Polisen larmades strax efter klockan 21 på måndagskvällen om att en man blivit skjuten. Händelsen utreds som ett misstänkt mordförsök och en stor insats har pågått i området under natten kring stadens domkyrka, där personen hittades.

– Vi har många patruller på plats. Det finns folk i rörelse där så vi jobbar vidare med vittnesuppgifter. Jag har inga uppgifter nu om målsägande har gjort något yttrande, men vi har en patrull på lasarettet, säger Pierre Pelizzoli vid polisens ledningscentral.

Skjutningarna i Västerås 2021

Samtidigt undersöker polisen flera adresser i området som ansetts intressanta i samband med händelsen.

Teknisk undersökning

Strax innan klockan 6 på tisdagsmorgonen meddelade polisen att den operativa insatsen på platsen är avslutad men att man fortfarande är kvar och bevakar brottsplatsen.

– Vi har en avspärrning för att kunna genomföra en teknisk undersökning, säger Andreas Örth, vakthavande RLC-befäl i polisregion Mitt.

Mannen opererades akut på Västmanlands sjukhus och klockan 7 på tisdagsmorgonen meddelade polisen att läget för den skjutna mannen bedöms som stabilt.

Det är oklart vad som ligger bakom skjutningen och ingen person har gripits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningarna i Västerås 2021

Mer i ämnet