På den här åkern mellan Arboga och Valskog, i Kungsörs kommun, hittades kroppen under helgen. På måndagen var platsen fortfarande avspärrad. Foto: Ludwig Vesterström/SVT

Polisen bekräftar: Person hittad död i dike utanför Kungsör

Uppdaterad
Publicerad

Nu går polisen ut och bekräftar att det grova brottet som utretts i Kungsörs kommun sedan lördagen gäller en avliden person. De berättar också att de varit i kontakt med anhöriga till en person som försvann i närområdet i augusti.

Det var på lördagseftermiddagen som polisen fick vetskap om ett grovt brott skett utanför Kungsör. På måndagen bekräftar de via sin hemsida att en person har hittats avliden i ett dike.

Kroppen ska genomgå en rättsmedicinsk undersökning, men polisen har redan varit i kontakt med anhöriga till en person som försvunnit i närområdet.

Döda kroppen i diket utanför Kungsör

– Vi har kunnat koppla samman personen med ett tidigare försvinnande, med en familj som anmält en försvunnen personen, säger Magnus Jansson Klarin som är polisens presstalesperson.

Varför man kopplar samman dessa två händelser vill polisen inte kommentera.

– Vi måste först säkerställa identiteten på den avlidne.

En större insats har inletts och den tekniska undersökningen i Kungsör fortsätter. I nuläget misstänks ingen person för brott.

I klippet berättar polisens presstalesperson om fyndet och polisens fokus just nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Döda kroppen i diket utanför Kungsör

Mer i ämnet