Polisen utreder grovt brott i Kungsörs kommun: ”Vi är inte kvar på platsen längre”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder sedan lördagen ett grovt brott utanför Kungsör. Enligt uppgifter till SVT har en kropp hittats. Polisen är mycket förtegna kring händelsen och har ännu inte gått ut med vad det är för typ av brott.

– Vi är inte kvar på platsen längre, i övrigt kan jag inte lämna ut någon mer information, säger Viktor Dicksved, RLC-befäl för polisregion Mitt.

Sedan lördag jobbar polisen med en utredning av ett grovt brott som ska ha hänt i ett område utanför Kungsör. Under lördagen och söndagen har tekniker varit på platsen för att göra en brottsplatsundersökning. Även räddningstjänsten har varit på plats för att bistå polisen. Polisen skriver att ärendet är i ett mycket känsligt läge och fler utredningsåtgärder kvarstår. Det ska inte vara någon fara för allmänheten. På måndagsmorgonen har polisen ännu inte kunnat lämna någon mer information.

– Det är ett känsligt läge i utredningen just nu, säger Tobias Ahlén, presstalesperson hos polisen.

Finns det någon misstänkt i ärendet?

– Jag har ingenting mer ännu att säga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.