Ytterdörren till en lägenhet i Arboga, efter tisdagens skottlossning. Foto: Blåljusbilder

Polisen bekräftar: Dubbla skjutningar mot samma lägenhet i Arboga

Uppdaterad
Publicerad

Polisen bekräftar att det skjutits två gånger mot samma lägenhetsdörr på mindre än en vecka i Arboga, något Bbl/At rapporterat om.

Den ena skjutningen inträffade på fredagen och den andra på tisdagskvällen.

– Det har konstaterats att det har befunnits personer i lägenheten vid de här tillfällena, säger Jonas Eronen, presstalesperson i polisregion Mitt.

Det ska handla om en vuxen och två små barn.

– Det är väldigt allvarligt. Det visar på en hänsynslöshet och likgiltighet hos den som avlossat de här skotten, säger Jonas Eronen hos polisen.

Polisen tror att det skjutits med två olika vapen mot lägenheten. Ingen är misstänkt för brotten, men polisen vill få tag i en man som har kopplingar till lägenheten. Han är inte misstänkt för något brott.

– Det läggs ett pussel nu, och den pusselbiten har vi inte. Vi tror att han sitter på avgörande information, säger Jonas Eronen.

En teknisk undersökning är genomförd och enligt Jonas Eronen kommer polisen fortsätta att hålla förhör för att hitta en orsak och bakgrund till skottlossningarna.

– Utredarna har en teori att det är konflikt som ligger bakom det här, men det är tidigt i utredningen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.