Foto: TT / SVT

Polisen förstärker bemanningen under helgen – trots flyttad bilträff

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har förberett sig på att bilentusiaster kan samlas nu i helgen i Västerås då Summer Meet från början skulle ha genomförts.

– Tittar vi på andra inställda evenemang runtom i Sverige så finns det en risk att besökare ändå tar sig hit och att polisen får mer att göra, säger Tommy Alriksson, stabschef för polisens särskilda händelse.

Polisen har dock fått indikationer via bland annat hotellavbokningar och motorklubbar på att de flesta som hade tänkt besöka Västerås denna helg har avbokat sin resa.

Trots detta så förstärker polisen sin bemanning för att kunna hantera folksamlingar och ordningsstörningar. Polisen hoppas att eventuella besökare följer Folkhälsomyndighetens coronarekommendationer.

– Uppstår det spontancruisingar och större folksamlingar kommer vi att ingripa. Det bästa vore om vi kunde lägga resursen på annat, risken finns att andra akuta ärenden får stå tillbaka vilket vore olyckligt, säger Tommy Alriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.