Hör polisområdeschefen Linda Hedmark bland annat berätta om hur västmanlänningarna kommer att märka av förstärkningen inom poliskåren i klippet ovan. Foto: Silvia Anna Westin/SVT

Polisen i Västmanland förstärks: ”De nya poliserna är efterlängtade”

Publicerad

Nu ska polisen i Västmanland förstärkas med 15 nya poliser. SVT Nyheter Västmanland pratade med polisområdeschefen om nytillskottet. 

– De kommer att jobba inom den brottsförebyggande och ingripande verksamheten, säger Linda Hedmark, tf polisområdeschef Region Västmanland. 

Polisområdeschefen Linda Hedmark är glad över de 15 nya poliserna som börjar sina anställningar ute i de olika lokalpolisområdena i länet. 

– Det är alltid roligt när de nya polisstudenterna kommer. De tar också alltid så mycket positiv energi med sig, säger hon. 

I hela Region Mitt, alltså Gävleborg, Uppsala och Västmanland, är det 43 nya poliser som har börjat sin anställning på polisen. 

På frågan om nyanställningarna har med de senaste veckornas skjutningar i länet att göra svarar hon: 

– Nej, inte alls. Det här ingår i polisens tillväxtarbete. Polismyndigheten har i uppdrag att öka antalet anställda med 10 000 fram till slutet av år 2024.

I videon: Hör polisområdeschefen Linda Hedmark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.