Foto: TT

Polisen utreder flera anmälningar kopplade till vargjakten

Publicerad

Sedan den första januari har polisen fått in ett femtontal anmälningar som är kopplade till den pågående licensjakten på varg i Kolsva. Det handlar bland annat om fall av misshandel, skadegörelse,olaga hot och ofredande.

Polisen gick idag ut med att man fått in ett femtontal anmälningar som är kopplade till den pågående licensjakten på varg i Kolsva. Förundersökningar har inletts på fem fall av misshandel, två fall av skadegörelse, två olaga hot, tre ofredanden och en trafikolycka.

Flera brottsplatser och flera gärningsmän

Brottsplatserna är i områdena Rölö, Kolsva och Lisjö Säteri i Surahammars kommun. Polisen meddelar även att i flera av fallen har gärningsmännen varit maskerade och i ett par ärenden finns det skäligen misstänkta. I några av förundersökningarna finns även film som visar delar av händelseförloppet.

Mer information om ärendena vill polisen i nuläget inte ge och man flaggar även för att uppgifterna är preliminära och kan ändras.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer