Foto: SVT

Man skjuten på Bjurhovda – livshotande skador

Uppdaterad
Publicerad

En man har blivit skjuten på Bjurhovda i östra Västerås. Ett stort antal patruller kom till platsen och utreder för tillfället vad som har hänt.

Det var vid 15.45 som ett larm kom in gällande en händelse på Bjurhovda. Polisen kan bekräfta att en person har blivit skottskadad.

– Det är en stor polisinsats på Bjurhovda och vi utreder för tillfället brott, säger Tobias Ahlén, presstalesperson, polisen region Mitt.

Mannen fördes till sjukhuset med ambulans och skadeläget är fortfarande oklart. Enligt polisen har en förundersökningen gällande mordförsök inletts, men ingen har ännu gripits.

Förd till Karolinska universitetssjukhuset

Enligt patientskaderapporten rör det sig om en man i 25- till 35-årsåldern. Han fördes med ambulans till sjukhus, men transporterades vidare till Karolinska universitetssjukhuset. Enligt rapporten är skadorna livshotande.

Efterlyser vittnen

Förundersökningen fortsätter under kvällen. Polisen efterlyser nu vittnen som kan ha sett personer eller fordon som har rört sig i området runt 15-tiden under tisdagen.

Vet du mer? Tipsa polisen på 114 14 eller redaktionen på vastmanland@svt.se.

Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.