Foto: TT/SVT

Kritikern vill se en nystart av bilfesten

Uppdaterad
Publicerad

Västeråsaren Berit Alm är en lokal profil som har kritiserat bilträffen Power Meet under många år. När evenemanget nu riskerar att läggas ned så hoppas hon på en nystart. ”Power Meet har dött – länge leve Power Meet” säger hon.

Västeråsbon Berit Alm har under flera år riktat kritik mot bilträffen Power meet och blivit något av det lokala ansiktet utåt för Power Meet-motstånd.

SVT Västmanland har tidigare träffat Berit och hon har även deltagit i Filip och Fredriks tv-program Hundra Höjdare under namnet ”anti-Power Meet-kvinnan”.

Power Meet 2016

Hoppas på nystart

Då hon, liksom många Västeråsare, nåtts av beskedet att Power Meet-grundaren Kjell Gustafsson kastar in handuken hoppas hon att bilträffen kan få en nystart med mer ordning och reda.

– Jag blir ledsen för Kjells skull, men hoppas att någon ny entusiast kan ta över bilträffen och starta om på nytt. Nu finns chansen att göra Power Meet till vad det var tänkt från början – en träff för entusiaster av amerikanska bilar, säger hon.

”Såg inte en enda vettig bil”

Berit har bott i Västerås under alla år Power Meet pågått. Hon berättar att hon brukade besöka cruisingen med sin dotter under de tidiga åren, men menar att evenemanget blivit allt stökigare med åren.

– När jag cyklade hem sent i lördags så såg jag inte en enda vettig bil. Det var bara gamla rosthögar och fulla människor som gapade och skrek.

Vill se kvotering

Berit uppskattar själv finbilscruisingen, men tycker att det är alldeles för många som kommer med bilar som inte passar in i den kategorin.

– Jag tycker att man borde använda någon slags kvotering. På torsdagen kunde alla få åka runt stan och under helgen borde bara finbilarna få göra det.

”Länge leve Power Meet”

Nu hoppas hon att några nya entusiater tar över arrangemanget och låter de fina bilarna få ta mer plats istället för fyllan.

– Jag vill inte hindra någon från att ha roligt, men det måste finnas lite regler.

Berit tror att bilträffen kommer återuppstå nästa år och att det finns många nya krafter som både kan och vill ta över Power Meet.

– Det finns många entusiaster ute i stugorna som säkert vill ta över nu. Power Meet har dött – länge leve Power Meet. Ja, Kung Kjell har ju inte gått bort nu, men jag hoppas att han lämnar över till någon som tänker börja om på nytt, säger Berit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Power Meet 2016

Mer i ämnet