Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den nya styrelsen fick en kort startsträcka för att få ihop årets Pridefestival i Västerås. Foto: Iris Tiitto/SVT

Här är Västerås Prides nya styrelse – styrde upp årets Pride på rekordtid efter stormigt år

Uppdaterad
Publicerad

Det har stormat kring Västerås Pride det senaste året och den nya styrelsen som valdes in februari fick en kort startsträcka att få ihop årets Pridefestival i Västerås. Och enligt Lotta Janhager, ledamot i den nya styrelsen, har utmaningarna varit många.

– Vi hade till exempel inga kontakter i början eller var man trycker Pridetröjor. Vi har haft de här månaderna på oss och det har inte varit lätt, säger hon.

Det såg mörk ut i vintras för Pridefestivalen när hela den förra styrelsen avgick. Det blev inte bättre av att ordföranden i den nya styrelsen valde att lämna gruppen mitt under arbetet med att få ihop ett program.

Trots det kommer årets festival att vara späckad med program och aktiviteter. Under fredagen kan till exempel de som vill gifta sig i en drop in-vigsel i Regnbågsparken.

På lördag, efter paraden, kommer artisterna Melanie Wehbe och Tone Sekelius att uppträda på stora scenen. Och ett dragplåster nästan lika stort som artisterna är den stora Pridefesten på stadshotellet.

I inslaget berättar Lotta Janhager mer om utmaningarna med årets Pridefestival.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.