Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Räddningstjänsten vill bygga nytt övningsfält på Eriksberg i Hallstahammar Foto: TT/Jenny Berggren SVT

Räddningstjänsten vill bygga nytt övningsfält på Eriksberg i Hallstahammar

Publicerad

Räddningstjänsten planerar nytt övningsfält intill E18 i Hallstahammar. Före årsskiftet hoppas räddningschefen att markaffären med kommunen ska vara i hamn.

– Det är väldigt strategiskt viktigt. Här kan kårerna öva när de är i tjänst, centralt placerade i länet. Händer något har de 30 sekunder ut på E18, säger Per Vikner, Mälardalens brand- och räddningsförbund.

Markbehovet har uppskattats till cirka 100 gånger 200 meter. Hallstahammars kommun som äger marken tittar nu på olika lämpliga alternativ för en etablering i området, berättar den tekniska chefen.

En försäljning föregås av ett beslut i tekniska nämnden.

– Det är bra för både kommunen och länet om det blir ett övningsfält på Eriksberg, anser Marijo Edlund (S), ordförande i tekniska nämnden Hallstahammars kommun.

MBR räknar med att investera runt 4 miljoner kronor i ett nytt övningsfält. När det nya fältet är klart klart kommer det gamla, Fågelbacken utanför Västerås, att säljas. Foto: SVT Grafik

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer