För tre år sedan slopade Nibbleskolan det traditionella luciatåget och firar idag på ett annat vis. – Det har blivit en väldigt mycket trivsammare stund nu, säger Ingrid Ivarson, rektor. Foto: SVT

Nibbleskolan i Hallstahammar har slopat traditionellt luciatåg

Uppdaterad
Publicerad

Stress, låg motivation och elever som svimmade – för tre år sedan bestämde sig Nibbleskolan att ändra skolans luciafirande.

Tidigare har årskurs 5 lussat för skolan, men nu är hela skolan delaktig i luciafirandet istället.

– Det var svårt förut för de mindre barnen att bara sitta still och titta under hela luciatåget, men nu är även de delaktiga och väntar med spänning på deras tur att få sjunga, säger Ingrid Ivarson, rektor.

Skolan är nöjd med det nya sättet att fira på, reaktioner har uteblivit. Men inget är hugget i sten – det traditionella luciatåget kan få en comeback.

– Vi har diskuterat det, att det kanske ska vara en annan årskurs då. De yngre barnen brukar vara mer motiverade, säger Ingrid Ivarson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.