• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Detaljplanen för det nya resecentrumet i Västerås har godkänts. Foto: BIG – Bjarke Ingels Group

Detaljplan för resecentrumet har fått grönt ljus

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagskvällens kommunfullmäktige i Västerås godkände politikerna detaljplanen för Västerås nya resecentrum.

– Dagens beslut är en milstolpe, säger Staffan Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande Västerås.

Bangården kommer att fördubbla sin kapacitet för tåg jämfört med idag och busstationen får dubbelt så många platser för bussar. Det skriver Västerås stad i ett pressmeddelande.

– Det här är ett historiskt beslut för Västerås, men det är även viktigt för hela vår storregion, säger Helene Öhrling, stadsdirektör, Västerås.

Detaljplanen är omfattar förutom nytt resecentrum och nytt busstorg även bostäder och torg. Först ut i ombyggnationen blir det nya busstorget. Det ska förlängas och få dubbel kapacitet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Hör kommunstyrelsens ordförande Staffan Jansson (S) som tidigare i somras berättade om hur resenärerna kommer påverkas av bygget av nytt resecentrum i Västerås. Foto: SVT/Grafik: BIG – Bjarke Ingels Group

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.