Resecentrum i Västerås ett steg närmare statlig finansiering

Uppdaterad
Publicerad

Nu är Västerås ett steg närmare att få ett nytt resecentrum de kommande åren. Det är regeringskansliet som rekommenderar att Västerås prioriteras med 700 miljoner kronor för ombyggnationen av bangården.

En förutsättning för att resecentrum i Västerås ska kunna byggas är att staten finansierar ombyggnationen av bangården.

Nu rekommenderar regeringskansliet att Västerås ska få 700 miljoner kronor för ombyggnationen som i så fall skulle äga rum mellan åren 2022 och 2025.

Nya resecentrum i Västerås

– Vi har identifierat Västerås som lämplig kommun för en större samlad exploatering med hållbart byggande. Utredningens förslag är att staten bör ingå avtal med Västerås stad och Region Västmanland där åtgärderna för ombyggnation av spåranläggningar och resecentrum i Västerås ges prioritet i den nationella transportplanen, säger Johan Edstav som är utredare på regeringskansliet i ett pressmeddelande.

Ombyggnaden av bangården handlar om att utöka antalet spår, att bygga bredare perronger, samt broar över spåren. I samband med att bangården byggs om så skulle även stadens nya resecentrum byggas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nya resecentrum i Västerås

Mer i ämnet