Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Mer än bara spel” – i klippet får du följ med på en tidsresa till 90-talet och ett liv i 8 bitar. Foto: Fredrik Gustafsson/SVT

Retrospel på tjock-tv lockade i Köping – en tidsresa till ett liv i 8 bitar

Uppdaterad
Publicerad

Super Mario, Megaman och Tekken. Aktivitet med retroflagg när sportlovsfirare lockades till biblioteket i Köping – med gamla tv- spel.

Ett retrogaming-event har under sportlovsveckan turnerat runt i Västmanland. Efter stopp i bland annat Skinnskatteberg och Arboga gjorde turnén halt i Köping under torsdagen. Den som står bakom eventet är spelentusiasten Anton Linder. Han var mer än nöjd över uppslutningen.

– Hela tanken är ta tv-spelandet till det offentliga rummet. Se så många som lämnat skärmen därhemma och som nu är här och spelar tillsammans med andra, säger Anton Linder.

”En otrolig känsla”

Någon spelnörd är Anton Linder inte. Den benämningen har han aldrig gillat. Men en spelentusiast är han och han minns som igår när han som sjuåring klarade ut sitt första svåra spel.

– När jag såg borgen efter att ha klarat sista banan... Det var en otrolig känsla, säger han.

Ville Ekstrand, var en av besökarna under dagen. Han sitter och spelar Mario kart på en Nintendo 64-konsol.

– Jag har spelat det här förut, men inte på ett så här gammalt spel. Det är lite svårt, men kul, konstaterar han efter några varv på banan.

”Mer än bara spel” – I klippet får du följ med på en tidsresa till 90-talet och ett liv i 8 bitar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.