Marjatta Ericsson som haft fågelskådning som hobby i många år och hon menar att köksfönstret är ett bra ställe att börja fågelskåda på. Foto: Caroline Slotte / SVT / TT

Så kommer du igång med fågelskådandet

Uppdaterad
Publicerad

Under pandemin har många fått upp ögonen för fågelskådning. Vi tog reda på vad man behöver för utrustning för att börja och vad som är en bra fågelskådarplats.

Så länge Marjatta Ericsson kan minnas har hon varit intresserade av fåglar och har i flera år haft fågelskådning som hobby. 

Eftersom fågelintresset redan fanns där var det lätt för Marjatta att ta med sig en kikare ut på sina promenader för att kunna upptäck fler fåglar. Att börja fågelskåda behöver inte vara så krångligt menar hon. 

– Det enda du behöver är en skaplig kikare, bra skor och kläder efter väder och så är det bara ut och skåda, säger Marjatta Ericsson. 

I klippet ovan ger hon sina bästa tips på hur man kommer igång med fågelskådandet och hur man ska tänka. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.