Så fixade de Musikhjälpen till Västerås – på sista chansen

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett antal rundvandringar i staden, inbjudande videor från fotbollslag, högskolan och en rad andra aktörer fick Maria Fors och Alf Westerdahl det svaret de kämpat för i fem år: Musikhjälpen kommer till Västerås 2019.

– Jag tror att vårat arbete med att välkomna Muskhjälpen till Västerås har varit avgörande. Vi har visat att vi kan hantera stora evenemang som exempelvis Cityfestivalen, säger Maria Fors som är vd för Västerås citysamverkan.

Nytt scenområde

Något som arrangörerna ser fram emot speciellt är den nya satsningen på scenområdet. I år tänker Musikhjälpen fokusera extra på att skapa aktiviteter och händelser runt glasburen och bygga upp ett större område där fler saker händer under den inspelningsdagarna som på går mellan den 9-15 december på Stora torget i Västerås.

Musikhjälpen Västerås

– Vi kommer att ha ett tält på Sigmatorget där folk kan komma in och värma sig, sen kommer vi att ha flera aktiviteter, säger Alf Westerdahl som är enhetschef på Västerås Marknad och Näringsliv AB.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musikhjälpen Västerås

Mer i ämnet