Hör reportens samtal med sugardaddyn ”Hasse”, en av 30 män som tog kontakt med ”Mia” via sugardejtingsajten på tolv timmar.

Sugardaddyns invit till SVT:s reporter: ”Vi kan träffas två gånger i månaden”

Uppdaterad
Publicerad

Fungerar sugardejting som det framställs på dejtingsajterna? Eller är verkligheten en annan? SVT Nyheter Västmanlands reporter tog reda på det genom att skapa ett konto med en fejkad profil. Och det tog inte lång tid innan flera ”sugardaddys” hörde av sig.

Efter tolv timmar hade 30 män kontaktat den de trodde var 18-åriga studenten Mia. Flera av dem var rakt på sak och ville ha sexuella tjänster i utbyte mot pengar, resor eller produkter. En av dem var 50-årige “Hasse” från en ort i Västmanland.

I långa chattmeddelanden till Mia berättade han om sitt liv och var tydlig med att han sökte något diskret och hemligt, som kunde tillföra extra spänning i hans liv. Hans familj visste inte om att han sökte en ”sugarbabe” och att all kontakt skulle ske genom en extra telefon.

Samtalet med sugardaddyn avslutades abrupt

SVT:s reporter ringde upp honom, men efter ett tag blev han misstänksam. ”Varför ställer du så många frågor? Är du polis?”

Reportern avslöjade sig som journalist på SVT Nyheter Västmanland. Mannen avslutade omgående samtalet och raderade sin profil på sugardejtingsajten.

SVT har senare försökt nå mannen utan att få något svar. 

I klippet hör du delar av samtalet mellan Mia och sugardaddyn ”Hasse” .

*Mias ansikte är ingen riktig människa utan vi har skapat bilden digitalt.

Här är några av de meddelanden Mia fick på sugardejtingsajten. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.