Så här kan Västerås bli en mer attraktiv studentstad

Uppdaterad
Publicerad

Samtidigt som vårterminen startar lanseras studentinitiativet “Studentstad nu!”. Med det vill studenterna bidra till att Västerås blir en bättre och mer konkurrenskraftig studentstad. 

– Jag hoppas att Västerås blir Sveriges bästa studentstad, säger initiativtagaren Milena Axklo. 

På måndagförmiddagen träffade kommunalrådet Carin Lidman (S) några studenter från det nyblivna Mälardalens universitet utanför stadshuset. Det för att ta emot studenternas lista över möjliga förbättringsförslag för att göra Västerås till en mer attraktiv studentstad. 

– Både rektorn och staden har sagt att man vill göra Västerås till Sveriges mest attraktiva studentstad och det vill vi studenter också, förstås. Därför vill vi göra vad vi kan för att uppnå det, säger Milena Axklo.

Mälardalens universitet

Bland annat vill studenterna få studentpriser inom kollektivtrafiken och de önskar också en utbyggnad av cykelvägarna. 

– Jag tycker studenternas förslag är bra och fullt rimliga. Vi vill ju verkligen bli en universitetsstad med ett levande studentliv, säger kommunalrådet Carin Lidman (S).

Hör initiativtagaren Milena Axklo berätta i klippet om vilka konkreta förslag studenternas lista innehåller. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mälardalens universitet

Mer i ämnet