Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Notan för alkoholen landade på 46 968 kronor. I videon berättar SVT:s reporter mer om vad som hänt. Foto: Privat

Alkohol för 47 000 kronor – så mycket kostade politikernas avtackningsfest i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Västerås kommunfullmäktiges avtackningsmiddag i början av oktober blev kanske den sista där kommunen bjöd på alkohol. Festkvällens alkoholnota landade på närmare 47 000 kronor – men nu väntas nya striktare alkoholregler införas.

I riktlinjerna för intern representation i Västerås stad står det under rubriken “Servering av alkohol som staden betalar” att det ska vara “restriktivt och vid speciella tillfällen”. Det framgår även att det skall godkännas av förvaltningschef eller liknande och i detta fall är det kommunfullmäktiges ordförande Anders Teljebäck (S). 

– Vi har inte frångått några principer. Det här är väldigt högtidligt och jag tycker att med de regler vi har i dag så har vi varit restriktiva med alkoholen, förklarar han.

"Vi har en ram för att göra såna här typer av tillställningar. Jag ville att vi skulle få en bra underhållning och att alla gick hem med en bra känsla efter festen. Därför satsade vi lite extra på underhållningen", säger Anders Teljebäck (S), kommunfullmäktiges ordförande om att årets middag blev cirka 60 000 kronor dyrare än den tidigare. Foto: Caroline Slotte/SVT

Kommunstyrelsen i Västerås ska den 14 november fatta beslut om nya riktlinjer för representation och enligt förslaget kommer det bli mer restriktivt gällande i vilka situationer som staden bjuder på alkohol.

Om förslaget går igenom kommer det inte bjudas på alkohol vid fler kommunfullmäktigemiddagar.

I klippet redovisar SVT:s reporter fler kostnader kopplade till festen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.