Foto: SVT

Hör Västerås-politikernas reaktioner på misstroendeförklaringen mot Löfven

Uppdaterad
Publicerad

I dag röstades Stefan Löfven ned i riksdagens misstroendeomröstning. En dramatisk dag i svensk politik. Så här säger lokalpolitiker i Västmanland om den dramatiska händelsen.

– Det är jättetråkigt och det känns otroligt onödigt att slänga ut Sverige i sådan här ovisshet, säger det centerpartistiska kommunalrådet Vicki Skure-Eriksson.

Vänsterpartiet var det parti som låg bakom misstroendesomröstningen.

– Från vår sida så har det inte varit ett lätt beslut. Men vi har känt att vi hamnade i en situation där vi inte hade något val. Vi nådde vägs ände, kan man säga. Det har inte varit lätt men det har blivit nödvändigt, säger Linn Wegemo ordförande för Vänsterpartiet i Västerås.

Sverigedemokraternas ordförande i Västmanland välkomnar misstroendeförklaringen.

– Det är ju jättebra, Ett glädjande besked, säger Ewa Olsson Bergstedt, ordförande för Sverigedemokraterna i Västmanland.

Även Amanda Grönlund, partidistriktsordförande för Kristdemokraterna i Västmanland, reagerar positivt på att Stefan Löfven röstas ned.

– Det här är ju en historisk dag. Vi har ju varit med och fällt Löfven för att vi aldrig ville ha honom som statsminister, säger Amanda Grönlund.

Moderaternas oppositionsråd Elisabeth Unell är inte förvånad över resultatet av omröstningen.

– Jag är förvånad att det ändå har gått så långt som det gått. Det har ju varit en tidsfråga innan statsministern skulle falla, säger Elisabeth Unell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.