Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar fastighetschefen från kommunala bostadsbolaget hur de jobbar för försvåra för förrådstjuven. Foto: Adam Danielsson/SVT

Så tacklar största hyresvärden i Köping ökade förrådsstölder

Publicerad

Anmälningar om förrådsstölder har ökat kraftigt i Köping sedan 2019. En trend som orsakar problem för hyresvärdar och hyresgäster.

– Det skapar en otrygghet när människor inte får ha sina saker i fred. Det är inte acceptabelt, säger Thomas Wahlberg, fastighetschef på KBAB.

Det kommunala bostadsbolaget satsar 4-6 miljoner om året för att förbättra tryggheten och säkerheten runt källarförråden.

Men trots det visar deras senaste hyresgästmätning att tryggheten i källarutrymmena har sjunkit. Fastighetschefen Thomas Wahlberg trycker på hur viktigt det är polisanmäla förrådsinbrotten för att kunna göra något åt problemet.

– Nu börjar det bli ett fokus på att förrådsinbrotten stiger och då kanske vi kan rikta ännu mer resurser på inbrotten, dels från oss, men också från polisen, säger han.

I klippet ovan berättar fastighetschefen vad KBAB gör när förrådsinbrotten eskalerar.

Lista: Så försvårar du för inbrottstjuven

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet tipsar polisen om hur du kan skydda dig mot tjuvarna. Foto: Karl David Englund/SVT

Köpings Bostadsaktiebolag

KBAB hyr ut cirka 2 700 lägenheter i Köping, Kolsva och Munktorp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.