Byggarbetarnas största utmaning med byggandet av Kokpunkten är att täta så ordenligt att ingen fukt tränger ut i ytterväggarna och vidare till de omkringliggande byggnaderna.
– Vi tror att vi har gjort ett bra jobb, så att detta inte kommer att ske. Med hjälp av säkerhetsårgärder och kontroller, men annars kommer det att visa sig inom ett par år, säger PEABs platschef Håkan Söderberg.
Och om det skulle visa sig att det tränger ut fukt, då kommer det bli mycket kostsamt att åtgärda.
Historiska exempel finns
2001 byggde ett badhus åt Katrineholms kommun. Bara sju år senare revs det.
– I det fallet blev det väl en uppgörelse mellan kommun och byggbolag, säger han.
Och i det här fallet vad skulle hända då?
– I och med att PEAB äger badhuset och det är vi som byggt det så är det jag som blir hängd, säger han.
Utöver rutschkanor satsar Kokpunkten stort på digital teknik. Enligt verksamhetschefen är det ett säkrare kort än att satsa på stora attraktioner.
Kokpunktens verksamhetschef Johan Björkman menar att rutschkanor och attraktioner blir föråldrade, men att den digitala miljön gör att det lätt går att förändra intrycken.
– Jag brukar skämtsamt säga att den digitala tekniken innebär att det räcker med att byta ut disketten om upplevelsen ska förändras, säger verksamhetschefen Johan Björkman.
Samtidigt ska det tilläggas att PEAB har satsat stort på flera av attraktionerna. Bland annat kommer en av vattenrutschkanorna ha en fallhöjd på 14 meter. Tidigare har de största svenska rutschkanorna haft en fallhöjd på mellan sju och åtta meter.
Se de två klippen från Kokpunkten om hur byggandet går.