Knattarna på Engelbrektsloppet: ”Man kör så snabbt man kan – det gör inget om man ramlar”

Uppdaterad
Publicerad

Under årets skidvecka i Norberg, som avslutas med det klassiska Engelbrektsloppet, har barn och unga fått ta större plats. Söndagen vigdes åt loppen för de yngsta åkarna.

– Det gör inget om man ramlar, man bara upp och hoppar då, säger 6-åriga Mindra Florén Palonto, deltagare i Lilla Engelbrektsloppet.

I helgen startade vinterveckan i Norberg. Den som börjar med bland annat motionsjippon, och som avslutas 12–13 februari med de klassiska skidloppen Kristinaloppet och Engelbrektsloppet.

Förutom att de unga deltagarna i år fått en egen dag på söndagen, med lopp från 900 meter till 12 kilometer för de yngsta upp till 15-åringar, kommer även måndagen att vara i huvudsak till för skolaktiviteter då eleverna åker delar av sträckan.

– Det vi vill är ju att få fler människor i rörelse. På det här sättet kan fler barn och unga få upp ögonen för skidåkning, säger Fredrik Persson från föreningen Engelbrektsloppet.

Se i videon när de allra yngsta deltagarna gör sin skidrunda på torget – till publikens stora förtjusning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.