Oron för vargar sprids på landsbygden enligt Sverigedemokraterna i Surahammar. Foto: TT

SD i Surahammar kräver skolskjuts för barn i vargområden

Uppdaterad
Publicerad

På grund av rädsla för vargar så vill nu Sverigedemokraterna i Surahammar att alla barn i vargområden ska få skolskjuts.

I nuläget har flera barn skolskjuts från uppsamlingsplatser. Den motion som nu SD lagt innebär att barnen skulle hämtas vid dörren.

Sverigedemokraterna i Surahammar har lagt en motion om att barn som får skolskjuts från uppsamlingsplatser nu ska bli hämtade redan vid dörren, på grund av rädslan för vargar i området.

– Det är alldeles för mycket vargar i länet, och i vissa områden är det många som är oroliga. Det är därför jag lade den här motionen för att alla familjer på landsbygden ska få trygghet, säger Conny Johansson (SD), kommunfullmäktige ledamot i Surahammar.

Hur många är det som har stött på en varg när de  till exempel gått till skolbussen?

– Jag har inte statistik på det, men jag vet och har pratat med många som bor på landsbygden som är oroliga. Bland annat de som är ute och rider mycket har ju träffat på varg. Sedan har folk haft vargbesök på trappen vid sina hem, och vargar har ju setts i Surahammar nu i höst, säger Johansson.

”Måste få jaga fler vargar i länet”

Det finns i nuläget inga dokumenterade fall i Västmanland där en människa blivit attackerad av en varg. Sedan den första januari har licensjakt på vargar pågått i länet. Totalt ska sex vargar fällas, och hittills har fem skjutits. Men det är inte nog, tycker Conny Johansson. Han planerar att även lägga en motion för utökad vargjakt.

– Vi måste få jaga fler vargar i länet. Vi Sverigedemokrater kommer trycka på det här och jag är säker på att resten av partiet kan ge oss stöd, säger Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.