För att personal ska kunna ta ut sin semester behöver sjukhuset i sommar minska sina öppettider och hålla stängt; dels under nätterna och även vissa helger. Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Efter minskade öppettider på djursjukhuset i Strömsholm: Uppmanar djurägare att inte vänta med att söka vård

Uppdaterad
Publicerad

För första gången hittills har djursjukhuset i Strömsholm tvingasts ta beslutet att stänga under delar av sommaren. Personalen behöver ha semester. Och enligt chefen på djursjukhuset har dessutom nattöppna mottagningar svårt att locka personal.

– Vi tycker det här är jätteallvarligt, vi har aldrig behövt stänga tidigare så det här är en stor grej för oss att behöva ta det steget, men vi måste låta vår personal få sin semester efter det här coronaåret då alla slitit jättehårt, säger Mia Runnérus, chef Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm.

Som vi tidigare berättat så handlar det om att djursjukhuset ska stänga nattintaget mellan 1 maj till 29 augusti från klockan 20.00 till 07.30 på morgonen alla dagar i veckan, och under veckorna 27 till 33 stänger även akuten på helgerna.

– Branschen växer och vi som har dygnet-runt öppet har svårast att rekrytera, folk vill jobba mer 8-17, vardagar, säger Mia Runnérus.

I klippet hör du mer från Mia Runnérus, chef Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm och hennes råd till djurägare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.